sobota 15. prosince 2012

Zase ten advent

     Sedím na gauči a popíjím ovocný čaj. Nejsem velká příznivkyně ovocných čajů, ale tenhle mám ráda, je to Ahmad Tea, lesní plody. Právě jsem si pochutnala na perníkovém muffinu z Costa Coffee a všem ho můžu vřele doporučit.
Říkám si, jestli byl ten poslední čtvrtrok opravdu tak hektický a nebo jeslti už jsem tak nemohoucí a nezvládnu trochu svižnější tempo dění. Od září jsem byla třikrát zhruba na týden v Paříži, jednou na prodloužený víkend v Bruggách, začala mi škola a minulý týden už se mi dokonce podařilo udělat první zkoušku tohoto semestru. No a v práci jsme měli taky honičku. Nejen že konči jedna členka mého týmu a já za ní hledám náhradu, ale také náš pan ředitel se rozhodl hledat štěstí jinde a vzhledem k tomu že je všeobecně oblíbený a já osobně ho trochu považuji i za svého mentora, tak to není radostná zpráva. Zítra máme firemní vánoční večírek a za tři dny odjíždím na dovolenou.....ne, nemám ještě zabaleno:-)
     Naštěstí jsme ještě před odjezdem do teplých krajin stihli zavítat na drážďanské vánoční trhy, jako každý rok. Tentokrát to bylo ještě o něco divočejší, jelikož mi manžel omylem místo svařáku přinesl poměrně silný grog....a přece ho nevyleju:-)



Teplé pivo. Vidíte jak se z něj kouří?
Lahodné:-)


A toto je proslulá drážďanská štola. Každý rok se peče obří štola (v roce 2000 byla dokonce rekordní čtyřtunová) a během štolové slavnosti  po štolovém procesí, které prochází městem, je pak slavnostně naporcována a prodávána. Originální drážďanské štola je ochrannou známkou a právo pravou drážďanskou štolu péct má pouze omezený počet pekáren. Není sice zrovna levná, ale je výborná.

Oblíbené příspěvky