neděle 3. února 2013

Zimní odpoledne v Bologni

     Začátek roku nenastavil laďku příliš vysoko. Začalo to tím, že jsme se málem nedostali z dovolené. Jellikož během našeho pobytu v zahraničí zkrachovaly aerolinie Aerosvit, tak že se nám odlet ze Saigonu posunul o 12hodin a dalších 14 hodin jsme čekali na přípoj na letišti v Kyjevě, a to jsme mohli být rádi, že jsem se vůbec domů dostali. Hned pak jsem nastoupila do rozjetého vlaku na trase "zaměstnání - blázinec". Jistě, není to přímý vlak, je to takový courák, který co chvíli zastaví, na každou mou zkoušku ve škole a občas přibrzdí, když projíždím oblastí "manželské krize"...:-)
Inu od začátku roku jen samé zkoušky ve škole, problémy v práci a ani doma to není procházka růžovou zahradou a pak příšly ty prezidentské volby...o kterých se tady raději ani nebudu zmiňovat.
Tak že služební cesta do Bologni minulý týden, byla první jasné místo na zamračeném začátku letošního roku.
     V Bologni jsem bohužel mohla strávit jen jedno kratičké odpoledne, které mi navíc zkazilo počasí. Místo čtrnácti stupňů anoncovaných na weather.com, byly ve skutečnosti tak 2 stupně a vlezle mlhavo. Ale přesto jsem si dala sklenku červeného vína, boloňské těstoviny a hlavně skvělou kávu. Prošla jsem se po Piazza Magiore, podívala se do basiliky San Petronio a omrkla i dvě šikmé věže.
     Budovy v cenru Bologně jsou vesměs z červených cihel, proto se jí prý někdy přezdívá "červená". Jinde jsem se ale dočetla, že se prý v Bologni vaří nejlépe z celé Itálie a proto se jí prý přezdívá "tlustá". No a jiný průvodce mi zase nabídl pro Bologňu přízvisko "vzdělaná", jelikož je domovem nejstarší university na světě. Škoda, za lepšího počasí by to bylo asi postatně krásnější odpoledne, ale i tak to bylo fajn.
     Všechno nejlepší o nového roku všem čtenářům "eL Familie".

























Oblíbené příspěvky