pátek 11. listopadu 2011

Svatý Martin

     Svatý Martin je, v tomto neutěšeném čase nadcházející zimy, moje oblíbené období. Těším se na Svatomartinskou husu a na Svatomartinské víno. Letos už máme tuhle dobrotu za sebou, ale tentokrát to bylo velké zklamání. Panu kuchaři se husa vůbec nepovedla. Maso bylo tuhé a nešlo od kosti. Víno sice bylo dobré, ale už to nezachránilo.
     Ještě že mi náladu spravil aspoň ten nádherný jasný úplněk.
Tak teď už jen doufat, že dnes ještě nepřijede Martin na bílém koni-:)




4 komentáře:

  1. Martin na bílém koni nepřijel, a myslím, že už ani nepřijede.. ale zimu přivezl, myslím, pořádnou! Dělala jsem dnes dekorace venku a jsem celá zmrzlá, prsty jsem po nějaké době vůbec necítila, brrr!
    Jéé, husu bych si dala.. miluju ji, stejně tak jako kachnu. K tomu zelíčko, knedlíky.. jsem hrozný žravec! :D Husu/kachnu mám ale nejraději domácí, jednou jsem si ji také dala v restauraci a nebylo to ono.. Prostě domácí je domácí! :)
    Nádherné fotky!

    OdpovědětVymazat
  2. Hned tři nešťastníci,po dvojnásobném mordu husy.Husa, otrávení konzumenti a kuchař usvědčený z viny! Zachránil to úplněk, mohlo se při něm zpívat po dobrém vínečku:-D. Navrch dobrá zpráva, sv. Martin nechal svého bílého oře ještě na chvíli v garáži!
    Tak na zdraví "avec le vin nuveau"!

    OdpovědětVymazat
  3. Lucie, myslím, že příště už taky raději zůstanu u té domácí stravy, co se husiček týká.

    Lezarts, je to smutné, ale na Svatého Martina to prostě je takový husí genocida (a kapři už se třesou, chudáci).....ještě že se to dá všechno alespoň spláchnout alkoholem:)

    Díky za komentáře:)

    OdpovědětVymazat
  4. ooo, to jsou krásné a tajemné obrázky Měsíce!

    OdpovědětVymazat

Oblíbené příspěvky