neděle 14. října 2012

Kook Eet Bruggy, čili vařit a jíst v Belgi

     Tenhle víkend se moc nepovedl. Nejen že krajské volby dopadly katastrofálně (tedy zvlášť v našem kraji), ale ještě na mě skočil nějaký bacil, který mě přiměl celou neděli nevylézt z postele. No a nakonec jsem se dozvěděla, že zemřel Břetislav Pojar, tvůrce mých oblíbených medvědů od Kolína.
Tak že mi nezbývá než připomenout, že k princeznám se nečuchá a poděkovat panu Pojarovi za tenhle kultovní seriál, který mě provázel celým mým dětstvím.   
     Dnes ale chci ještě krátce zavzpomínat na akci, které jsme se zůčasnili při naší návštěvě Brugg. Před krátkou dobou jsme se byli s manželem podívat v Bruggách a jak jsem se tu už zmínila, moc se nám tam líbilo. Měli jsme úžasné štěstí, jelikož během naší krátké návštěvy v Bruggách zrovna probíhala akce Kook Eet. Přirovnala bych to k Prague Food Festivalu, jenže tady byly k ochutnání i jídla z restaurací které mají až tři Michelinské hvězdy, například De Librije, nebo De Karmeliet.
Kolikrát se vám stane že ochutnáte jídlo, které bylo oceněno Michelinskou hvězdou (nebo dvěma, či třemi)? Mě se to zatím ještě nestalo, tak že jsme nemohli tuhle skvělou příležitost propást.
Většina degustačních porcí stála 6 EUR, což není zase tak málo, tak že jsme velmi pečlivě vybírali co ochutnáme. Akce se konala na náměstí a večer už na poměrně malém plácku nebylo k hnutí. Atmosféra ovšem neměla chybu. DJ mi hrál do noty a lidé byli výborně naladění.
Ochutnali jsme nejednu dobrotu, přesto jsme ve finále museli konstatovat, že ty mnohahvězdičkové resturace tak úplně nesplnili naše očekávání a že u nás na Prague Food Festivalu jsme si asi přece jen pochutnali trochu víc. To je docela hezké konstatování na závěr, ne?

6 komentářů:

  1. Vrátili jsme se až dnes z víkendu a o úmrtí pana Pojara jsem se dočetla až dnes :(
    Zrovna minulý týden, v souvislosti s Kolínem, u nás Medvědi běželi.

    Svíčku zapálím.

    OdpovědětVymazat
  2. Volby - souhlas, B. Pojar - souhlas, a Bruggy? Vlastně také souhlas, až na to, že netuším, zda se tam někdy podívám. Zatím si jen pustím film "V Bruggách", a budu věřit, že se tam jednou podívám. :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Tak se to někdy sejde najednou..., ale vždy je dobrou náplastí na truchlení, dobré stolování. Alespoň si i o tom popovídat (nebo zde spíše počíst):-)

    OdpovědětVymazat
  4. Děkuji všem za milé komentáře.

    OdpovědětVymazat
  5. Taky jsou medvědi moji srdcová záležitost. V tomhle počasí už je to opět o zdraví, tak snad ho stihneš upevnit do dalšího pařížského školení. Volby, škoda mluvit. Bruggy - vy máte na ty slavnosti jídla prostě čuch!

    OdpovědětVymazat

Oblíbené příspěvky