neděle 28. července 2013

Kex, čili keks, čili sušenka

     Včera jsme zajeli do německého nákupního centra Elbe park. Ne že by nám nákupy dělaly nějakou zvláštní radost (spíš naopak), někdy je to ale zkrátka potřeba. Nebudu zdržovat popisem toho, kde všude jsme byli, co všechno jsem si vyzkoušela a jak mi to všechno nebylo. Nicméně objevili jsme tam něco, co se rázem stalo naším oblíbeným mlsem.
Firma Kexerie je malá německá pekárna která se specializuje na různé sušenky a keksy. Její stránky jsou sice v němčině, a tímto jazykem my bohužel nevládneme, tak že jsme zvládli přeložit jen pár střípků textu, ale zdá se, že firma má několik poboček v okolí Drážďan a Lipska. Jejich malé čokoládové sušenky s makadamovými ořechy a datlové sušenky mi zařídili ten báječný pocit, kdy máte v puse jak v nebíčku. Sušenka s kousky kandovaného pomeranče a sušenými brusinkami byla zase jemně pikantní. Prostě není keks jako kex. Když budeme mít příležitost určitě se tu zase zastavíme a uděláme si větší zásoby.


     Červenec finišuje a tak si už děláme plány na další měsíc. V srpnu nás čeká Klasika pod hvězdami,  víkend na Baltu pod stanem, nějaké to letní kino a mě navíc služební cesta do Holandska. Tak snad si to všechno užijeme. Čím se v srpnu zabavíte vy?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené příspěvky