Zamířili jsme rovnou do haly 22, která je především plná čerstvého ovoce a zeleniny přímo od českých pěstitelů. Nás tam přitáhla informace na Radiožurnálu, že v rámci evropského dne biopotravin tu budou k mání čerstvé ryby a plody moře z Chorvatska (Nikde jinde jsem zmínku o dni biopotravin už nezaznamenala, tak že nevím jak to vlastně je. Ta z Radiožurnálu je od manžela...kdo ví, co tam ve skutečnosti říkali).
Tak že jsme dorazili, "nahodili udičku" a domů si odvezli nejen krásné čerstvé plátky tuňáka, ale také mušle a pěknou pražmu, a kromě toho jsme si nakoupili čerstvé domácí máslo, dýni na polévku, červenou řepu na pečení, spoustu voňavých bylinek, dvojčičku burčáku a plno dalších dobrot.
Ale to nejlepší mělo teprve přijít....oběd v bistru pana Tuan Vu Minha. Jeho polévka nás vrátila ve vzpomínkách o dva roky zpět do Kambodže, kde jsme strávili super měsíc plný cestování a flákání, tak že skutečně chutnala velmi autenticky (i když pochopitelně vietnamská kuchyně je trochu jiná než kambodžská, ale právě v Kambodži se jedí převážně polévky, které nahrazují hlavní chod). Vážně to nemělo chybu a pokud se budete někdy pohybovat v okolí tržnice, určitě si tam zajděte.
No a doma jsme si pak udělali mušle na bílém víně s máslem, česnekem, koriandrem a bílou bagetkou. To byla další dnešní bašta. Dnes byl moc krásný a chutný den:-)
![]() |
Fotka je z telefonu, což se bohužel projevilo na kvalitě:( |
Kde jsou ty časy, kdy jsem z okna hleděla, do holešovických jatek, kde občas honili prchajídí čuníky, kravy či telata, z okna bytu rodičů. Dnes je zde velká tžnice plná dobrot!
OdpovědětVymazatPřeji chutný zbytek w.e.
...no možná by jste tam i teď našla pár prasátek, ale asi ne těch jatečních:))))....ale dobroty to jo, těch tam bylo....právě manžel uvařil dýňovou polévku a byla opravdu výborná.
OdpovědětVymazatBydlení v Holešovicích, to musí být paráda, ne?
Díky za komentář. Hezkou neděli.