čtvrtek 9. února 2012

Proč neslavím narozeniny.

     Ano, dneska je ten velký den, v který jsem před blablabla lety poprvé spatříla světlo světa. Již od mládí jsem tak nějak intuitivně nechápala, proč bych ten den měla být velebena já. Nakonec já jsem se přeci jen tak nějak svezla na vlně plodové vody a navíc si to ani nepamatuju. Myslím, že ten den by měla být oslavována a obdarovávána spíše moje mamka, která si to určitě pamatuje velmi dobře. Ale společenská pravidla tvrdí něco jiného, tak že hurá.....dnes jsem brzdej grl:)
     Ale důvod proč neslavím narozeniny je jiný. Co se dá slavit v únoru? Podle mě je únor nejžalostnější ze všech měsíčků sedících kolem vatry...neoholený, prochřadlý, s kapičkou u nosu.
Každý měsíc má něco do sebe. V prosinci jsou vánoce, leden je plný nových začátků a předsevzetí, v březnu se probouzí příroda a chystá se na jaro, duben je ve znamení velikonoc, květen zase ve znamení lásky, v červnu přichází léto a my se poprvé koupeme, v červeneci a srpnu jsou nejlepší pařby, festivaly a výlety, prostě prázdiny. Nejraději mám zářijové babí léto, v řijnu dostane příroda ty nejkrásnější  barvy a listopad to jsou dušičky a "oduševnělé" myšlenky.  A únor? To je jen zima a žádná sranda. Navíc nemá pokaždé stejný počet dní, tak že působí jen zmatky. Kdo by chtěl co slavit v únoru, všichni jsou ještě přepití a přejedení ze Silvestra. V únoru se dá s úspěchem dělat jen jedna věc. Spát.
     Další důvod je ten, že nejsem ráda středem pozornosti. Tedy nevadí mi něco vyprávět nebo přednášet větší skupině lidí, dokonce mi nevadí ani před lidmi zpívat. Něco jiného ale je, když se větší množství lidí, sejde někde jen kvůli mě. Často mám, pod tlakem představy, že by možná raději byli někde jinde, tendenci je všechny bavit a přehnaně se o ně starat. A ať se snažím sebevíc, nikdy nejsem spokojena a podléhám pocitu, že se možná dostatečně nebavili a že jsem se měla snažit víc.
     Ale ne že bych se oslav narozenin vzdala úplně. Například dárky bez problémů přijímám:-) V práci jsem dokonce obdržela několik kytiček. Sedět na gauči a popíjet Merlota mi taky nedělá problém. A navíc to o víkednu oslavím s rodiči.
Tak že všechno nejlepší a hlavně to zdraví:-)

14 komentářů:

  1. Merlot beru, dárky taky i pozvání na dobré jídlo, ale pro radost všem, jako na štědrý večer! Pak je jedno ve který den a měsíc jsme přišli na tento svět!Je zajímavé, že jsem měla dojem, jako dítě, že se moje narozeniny neslavili, asi proto, že byly prázdniny?! To bude důvod toho, že jsem si nevypěstovala potřebu velkolepé oslavy a s narůstajícím věkem, to je docela i praktické:-D
    Ale i tak, přes toto vše filozofování, přeji Vám, vše nejlepší a hodně zdraví, zbytek už někdo dodá:-D

    OdpovědětVymazat
  2. I přes to neslavení, hodně štěstí, zdraví, lásky a energie do dalšího tvoření, vodnáři jsou nej... :)))))

    OdpovědětVymazat
  3. Mílé spolubloggerky(ři) Binno, Lezarts a Lenko-Jirko moc vám děkuji. I když nejsem slavící, každé přání mě vždycky moc potěší:)

    OdpovědětVymazat
  4. Ešte to stíham a želám aj ja všetko najlepšie. Ja tiež nezvyknem oslavovať, hoci bolo obdobie, kedy som sa prispôsobila zvykom väčšiny. Mám na to približne rovnaký názor. Keď už oslavovať, tak v kruhu rodiny, či naozaj tých najbližších. Vôbec nechápem oslavovanie narodenín v pracovnom kolektíve.

    OdpovědětVymazat
  5. Děkuju Mimi. Tak to máme stejně:)

    OdpovědětVymazat
  6. Taky přeju všechno nej.

    A to neslavení a nechtění být středem pozornosti moc dobře znám, taky pokud možno neslavím. A to mám na to úplně ideální den - státní svátek + státní svátek hned druhý den + léto - co víc si přát. No, já si přeju, aby všichni dělali jakože nic:)))

    OdpovědětVymazat
  7. A tak to velke "kongratulejšn" :) Ja preju hlavne zdravicko. Pokud bude to, tak to ostatni dorazi samo ....Uzij si to ! Holt mesic narozeni, jakoz i jmeno si nevybirame ;) Nahodou, takovy narozky na snehu....

    OdpovědětVymazat
  8. taky blahopřeju, i když ty argumenty, proč se nenarodit v únoru, jsou víc než výmluvné=DD

    OdpovědětVymazat
  9. Ivo, Petro, Yasnnna....velice vám děkuji za přání. Začínám mít pocit, že narozeniny nám všem spíš působí deprese, než radost....ale ještě víkend a bude to za mnou:)

    OdpovědětVymazat
  10. Já mám únor ráda - za to jak je krátký, přijde mi to od něj milý, že tu zimu tak nenatahuje a pouští březen rychleji do vedení. I narozeniny mám ráda - cizí. Svoje slavím teď každý den, tak si začínám zvykat (dostávám každý den - i několikrát za den legový vynález s přáním zdraví a ať se mi točí zeměkoule, nebo ať se mi přelívá sama voda z konvice do hrnku apod. a uslintanou dvojpusu) a proto všechno nejlepší tvé mamince, že to tak pěkně před xlety zvládla a tobě, že jsi to zvládla doteď! A hlavně zdraví!

    OdpovědětVymazat
  11. Pěkně a zajímavě napsáno.

    Já slavení vlastních narozenin taky moc nemusím, z nějakého nepochopitelného důvodu mě stresuje, když mám před zraky jiných rozbalovat dárky. Člověk chce vypadat překvapeně a potěšeně, aby ten druhý měl radost, jaký super dárek vymyslel a to je pro mě příliš stresující úkol. Na Vánoce je to dobrý - to má každý vlastní rozbalování a mě si nikdo nevšímá :D

    Ale únor musím obhájit (protože jsem se sama v únoru málem narodila) - únor je přece měsíc masopustu, masek, karnevalů a podobných taškařic. To zas tak smutné není, ne?

    Jo a k těm narozeninám... :)

    OdpovědětVymazat
  12. Díky Čáryfučko a Ty, co jsi běžela za králíkem a máte pravdu, možná tomu únoru opravdu křivdím. Za to asi můžou ty hrozný mrazy letos...nějak na to nejsem stavěná.

    OdpovědětVymazat
  13. Vánoce neslavím
    Prostě proto, že je to jen možnost a nikoliv povinnost. Takže proto je 24.12 úplně běžný den jako zřejmě i pro většinu 28 říjen. Přestal jsem je slavit od okamžiku když jsem začal žít sám a musel jsem do práce - nepřetržitý provoz(buď 24 anebo služba na silvestra) a tak jsem si řekl proč vlastně bych měl 24.12 vnímat jako nějaký jiný den než běžný pracovní den. A tím bylo rozhodnuto.

    OdpovědětVymazat

Oblíbené příspěvky