středa 31. července 2013

Prague food festival 2013

     Nejezte blbě....to bylo motto letošního Prague Food Festivalu. Uskutečnil se sice už během posledního květnového víkendu, ale vzhledem k tomu, že to bylo v době mého blogerského útlumu, zmíním se o něm až dnes.
     Bylo chladné počasí a pršelo, což bylo vlastně na jednu stranu dobře, jelikož i tak se u stánků tísnilo tak velké množství lidí, že kdyby se jich díky pěknému počasí mělo dostavit ještě o něco víc, už bychom se asi k žádné dobrotě nedostali. Bohužel, jak podle našeho názoru, tak i podle našich přátel, s kterými jsme se na festivalu potkali, měl letošní ročník podstatně nižší úroveň než ten loňský. Jako by si restaurace už přestaly dávat záležet, a to nejen na jídle, ale i na prostředí. Nikdo neuklízel stoly, jídlo jsme několikrát dostali studené a tak podobně. Pochopitelně je možné, že jsem zkrátka jen neměli štěstí.
     Každopádně největším zklamáním bylo asi to, na co jsme se nejvíc těšili. Restaurace hotelu Yasmin měla na repertoáru sarančata s bulgurem, cvrčky v mangovém chutney a švába se salátem a pancettou. Sarančata byla chutná, příjemně křupavá a pikantní. Vše ostatní ovšem nestálo za nic. Jídlo bylo studené a bez konceptu. Cvrčci se ke studenému mangu vůbec nehodili. Měli jsme pocit že restaurace uvařila nějaká jídla do kterých prostě přidala hmyz, nikoli že koncipovala hmyzí pokrm. Šváb byl odporný. Jeho tvrdé krovky se nedaly rozkousat a drásali patro. Restaurace nabízela ještě štíra s rukolou, ale to už bylo trochu dražší jídlo a po zkušenostech s hmyzem jsme to už nevyzkoušeli.
     Naopak nejvíc nám chutnalo v restauraci AvantGarde. Jejich tataki z tuňáka, či pečený steak Top Blade prostě neměly chybu.
     Suma sumárum, zdá se, že se zvyšující se popularitou a rozrůstáním se festivalu, tak trochu klesá jeho úroveň. Naštěstí se alespoň nejedná o přímou úměrnost :-)











4 komentáře:

  1. No na těch prvních foto, bych řekla, že se jedná o fotodokumentaci pro hygienický dohled nad stavem čistoty v restauracích:-D No co holt je ekonomická krize a budeme si muset zvykat...:-)!Obdivuji vaší odvahu ochutnat, i tak pro nás, exotické pokrmy!!! Já bych asi pouze "debužírovala" na klasičtější nabídce.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně jsi to vystihla, v krizi i červík potěší:-)
      Ale musím naprosto upřímně říct, že kobylky byly opravdu dobré a po prvním nejistém soustu si člověk začne zvykat. Navíc si vždycky vybavím dovolenou v Kambodži, kde to místní dámy baštily tak labužnicky, až jsem si říkala, že to bude asi lepší než lecjaké chipsy:-)

      Vymazat
  2. Taky obdivuji, protože já ač nejsem v jídle vybíravá, broučky bych nezvládla asi ani v tom nejdokonalejším menu !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mám v jídle své limity....mě například vadí vepřové maso (tedy krom vinných a mnichovských klobásek:-), ale tohle maso mi prostě nevoní, to radši ty sarančata:-)

      Vymazat

Oblíbené příspěvky