pondělí 22. července 2013

Už po osmačtyřicáté

     Ano, jsem ostuda. Víc jak pět měsíců jsem nepřidala jediný příspěvek. Nemá cenu se ospravedlňovat, a sebemrskačsky sama sobě slibovat že už se to nestane. Stane, vím to, jsem ostuda. Přitom bylo o čem psát, ale nějak nebyla chuť. Ale už zase je....snad....na chvíli:-)
     Tak například na začátku července jsme byli na 48. ročníku Mezinárodního Filmového Festivalu v Karlových Varech. Bylo to opět fajn, jak už to tak ve Varech bývá. Ubytování jsem zabookovala s několika měsíčním předstihem, tak že jsme z okna koukali přímo na hotel Thermal, což se později neukázalo, jako výhoda z nejvýhodnějších, jelikož velkoplošná obrazovka před hotelem a hlavně její reproduktory byly až do rána velmi sdílné. Takže fáze REM mi poskytla asi tolik odpočinku, jako účast na pochodu Praha - Prčice odskákaná po jedné noze, no a k fázi  NREM už ani nedošlo . Ale což, lidi přece nejezdí do Varů  aby se prospali, ne?



     Nechápu a nikdy nepochopím, jak je možné sehnat lístky na ty nejexponovanější filmová představení. Nejdřív jsem si chtěla lístky zarezervovat předem na Internetu, ale bylo mi sděleno, že pro velký zájem bylo bookování přes internet ukončeno. Nevadí, koupíme lístky na místě. Udělala jsem si pochopitelně seznam všech filmů které chci vidět v přesné časové návaznosti, a ke každému měla ještě dvě až tři alternativy, kdyby už náhodou nebyly lístky. Nesehnala jsem lístek ani na jeden z nich. Přesto jsme každý den stihli tři filmy a v podstatě všechny byly zajímavé. O filmech se ale zmíním příště, teď už jen jeden gurmánský tip.
     Tenhle tip jsme dostali od našich kamarádů, kteří na festival taky přijeli a my spolu strávili jeden příjemný večer plný tataráku, piva i vína. Když jsme pozdě v noci, již notně ojínění táhli do hotelu, popadl nás hlad za klopy a odhodil nás do nenápadného fast foodu s názvem New York Burger. New York Burger je v samotném centru města a bez doporučení našich kamarádů bychom si toho malého bistra ani nevšimli. Moc jim za to děkujeme, jelikož lepší burger jsem nikdy v životě nejedla. Když jsme si vystáli frontu, nelitovali jsme. Veliké chutné burgery pod stovku nás přesvědčily že se čekání vyplatilo. Já měla kuřecí s portobelem a manžel si dal dvojitý hovězí s chilli. Šťáva z nich kapala a chuť byla tak výrazná, že ji ještě teď cítím na patře. Od té doby na ten burger myslím a nemůžu si pomoct, už se těším až budu mít zase cestu kolem.....nebo si nějakou cestu kolem budu muset vymyslet....:-)





8 komentářů:

  1. Hned bych jela do Varů, vítej:-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za přivítání Renatko.
      Když né na festival, tak alespoň na kolonádu....určitě tam někdy vyraž:-)

      Vymazat
  2. Odpovědi
    1. No přespříští rok to bude 50. ročník, tak to asi bude hodně velké.
      To je myslím výborná příležitost:-)
      .

      Vymazat
  3. Nikdy jsem na festivalu nebyla , musel to být zážitek !
    Díky moc za reportáže z něj a tipy na filmy !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za komentář Ilono.
      Pro někoho je to nej mumraj, ale já mám tu atmosféru moc ráda:-)

      Vymazat
  4. Na festival bych se taky chtěla jednou podívat, tak snad mi to příští, nebo ten další a nebo ten další rok vyjde :)
    Just be yourself by Petra

    OdpovědětVymazat

Oblíbené příspěvky