neděle 11. srpna 2013

Českosaské Švýcarsko

     V sobotu jsme si udělali výlet do Hřenska. Už cestou jsem si uvědomila , že mám u sebe jen sedm set korun a nemám kartu. Říkali jsme si, že nám to snad na malý výlet bude stačit. Nestačilo.
Už když jsme přijeli, lehce jsme se rozohnili, při placení parkovného. Vidíme neoznačený plac, na kterém stálo už několik aut, tak jsme zastavili také. Hned se u nás objevil nějaký pán, že prý musíme zaplatit parkovné. No dobrá, tak my těch stopadesát zaplatíme a můžeme prosím dostat účtenku. Tak to byl problém a po chvíli handrkování, nám pán řekl, že nám žádnou účtenku nedá a ať se tedy sbalíme a vypadneme. Nechtěli jsme si kazit pěkný den a přejeli jsme na jiné parkoviště. Situace se v podstatě opakovala a když jsme odmítli zaplatit pokud nedostaneme doklad, tak slečna začala vyhrožovat, že na nás zavolá policii, což mi přišlo ve chvíli, kdy mi podnikatel odmítá vydat stvrzenku, celkem komické. Nakonec se poradila s přítelem na telefonu a řekla nám, že tedy stvrzenku dostaneme, ale že pro ní musí někam dojít a že to je daleko a teď nemá čas. Nebudu protahovat nudný a dost smutný příběh. Stvrzenku jsme nakonec dostali, ale všichni na nás koukali, jako kdybychom žádali o modré z nebe. Vážně je to něco tak nepochopitelného a lidem přijde normální vydat poměrně velké množství peněz někomu kdo si o ně prostě řekne? Navíc když si uvědomím, kolik motoristů se ten den na výlet do Hřenska vydalo, tak si říkám že obci protéká mezi prsty dost peněz a státu na daních jakbysmet.
     Nepříjemnosti tím ale ten den neskončili. Už jen průchod obcí jakousi uličkou hanby, tedy mezi vietnamskými stánky, plnými předražených kopií všeho možného mi vzal chuť do života. Oběd byl tragický, mastný, nechutný a drahý. Když jsme si spočítali že cesta oběma soutěskami tam a zpět nás bude stát skoro sedm set korun, došlo nám že na tenhle výlet nemáme. A po výkladu pana lodivoda na palubě loďky v Edmundově soutěsce jsme pochopili, že na tohle nemáme ani psychicky.  Místo informací o historii a přírodních zajímavostech místa, nám pán vyprávěl rasistické vtipy o tom, že žlutá sýra na skalách jsou vlastně rozmáznutí Vietnamci.
     Suma sumárum....České Švýcarsko je nádherná oblast, máme rádi Pravčickou bránu, Tiské skály i soutěsky v Hřensku (nakonec fotky níže snad hovoří za vše). Ale ty služby, ten přístup, ta prezentace, to je prostě bída s nouzí. Živě si vzpomínám, jak pan starosta Hřenska prosil po povodních, aby se turisté do Hřenska vrátili a pomohli tak obci.  Tak se ptám, co obec udělá pro turisty?










10 komentářů:

  1. My jsme teď pár dní strávili výletněním a naštěstí takové otřesné historky vaprávět nemůžu.
    Nicméně máš pravdu, ten přístup lidí, kteří poskytují služby, je leckdy šílený.
    Příští výlet ať máte povedenější a my to zas někdy risknem v Hřensku :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Klidně jeďte do Hřenska. Je to tam krásné. To my jsme jen trochu rýpalové a nesnášíme když nás někdo ždímá...ale někdy je prostě lepší to překousnout a nekazit si den.
      Mimochodem koukala jsem u tebe na fotky a je vidět, že jste si výletování vážně užili.

      Vymazat
  2. Místo, kam se už dlouho chystáme (manželův sen, s kořeny ve Švýcarsku ho intrikovalo jméno Česko saské Švýcarsko). Tudíž jeho jménem děkuji za krásnou fotodokumentaci:-)
    A jsem ráda, že nejsme sami, co poukazují na tyto zla v chování takzvaných" podnikatelů a poskytovatelů služeb". Snad už lidé pochopí, coby spotřebitelé mají na takové nešvary více poukazovat!!!Peníze nikomu nerostou na stromech:-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naprosto souhlasím. Neměli bychom si, my spotřebitele, nechat všechno líbit. Přesně jak říkáš....peníze nikomu nerostou na stromech a nejhorší jsou ty zkažené zážitky.
      Naštěstí je dost míst, kde to funguje super:-)

      Vymazat
  3. No, popravdě, v Hřensku jsme nebyla a moc bych chtěla, ale docela si mě odradila. Tohle hodně špatně snáším...
    Fotky jsou tedy krásné, ale...
    Moc zdravím, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Heleno. Odradit jsem tě skutečně nechtěla. Soutěsky jsou nádherné a okolí taky. Ono všude je něco, tady se to prostě jen sešlo všechno najednou, nebo spíš jak jsme přijeli, tak jsem se rozohnili a pak už jsme se špatného pocitu nezbavili. Ale řekněme, že jsem prostě jen neměli štěstí:-)

      Vymazat
  4. Krásné místo, krásné snímky, ke službám se vyjadřovat nebudu, vždy mě tyto epizody špatně naladí a bohužel jsem jich té zažíla dost. Je velká hamba, že některým lidem je dovoleno takto zacházet s naší krásnou zemí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Omlouvám se za překlep, jsem to ale hlava...:D

      Vymazat
    2. Díky za komentář Sonio, překlepů jsem si ani nevšimla.
      Taky tyhle epizody špatně snáším....vždycky si říkám: přece si nebudu kazit den, ale ono to dost dobře nejde. Ten špatný pocit zkrátka zůstává.
      Naštěstí mám ale podstatně víc těch dobrých zážitků:-)

      Vymazat
  5. Byli jsme zde o letošní dovolené, ale takové zkušenosti naštěstí nemáme. Stvrzenku za parkování jsme dostali a k tomu i milý úsměv a několik dobrých rad. A v soutězkách jsme měli super průvodce. Pravda, jídlo by mohlo být za ty ceny chutnější.
    Přeji ti příjemný večer.:-)

    OdpovědětVymazat

Oblíbené příspěvky