úterý 7. února 2012

Nostress

     V neděli jsme v rámci výletu do Prahy, zašli na oběd do restaurace Nostress Cafe Restaurant. Naprosto mě zde uchvátil dezert, ale pochopitelně mu předcházely i jiné pokrmy.
Jako předkrm jsme si dali polévku z dýně se šafránem a smaženými mořskými řasami.  Byla skutečně vydatná a krásné žlutooranžová, zároveň ale chuťově trochu fádní a nevýrazná.
Manžel si pak dal pečné jehněčí ve vlastní šťávě s medem, polentou a zeleninou a to byla opravdu lahůdka. Maso bylo křehké, výborně ochucené, prostě slast na vidličce (i když v rámci objektivity musím podotknout, že kotletka přecijen potřebovala ještě pár minut v troubě, kolínko se ovšem rozplývalo na jazyku). Já měla grilovaného lososa s ragů se zeleninou a slávkami. Jídlo bylo výrazně cítit rybinou (popravdě, víc než mi bylo milé) a také jsem nečekala že omáčka bude až tak vodová. Nějak jsem nevěděla co s tou spoustou vody na dně talíře dělat. Na druhou stranu musím říct že chuťově  bylo jídlo také výborné a překvapivě velmi vydatné.
No a pak přišel zlatý hřeb, tedy dezerty. Já měla již zmíněný dezert Pavlova s mangem a krémem z bílé čokolády, navíc přelitý šťávou z mučenky. Manžel měl belgický dezert Voltaire se sedmdesátiprocentní čokoládovou pěnou. Oba byly výborné, ale ten můj byl navíc ještě božský:-)
Suma sumárum, jídlo bylo výtečné, ale vzhledem k poměrně vysoké ceně, doporučuji zajít si do restaurace ve všední den, kdy nabízejí v době oběda, až  do 16 h výhodné dvou, nebo tříchodové menu za slušnou cenu. Ovšem zajít si sem na kávu a dezert, to považuji přímo za povinnost:-)



6 komentářů:

  1. Jejej, a já tu mám před odjezdem na prodloužený víkend špajzku jak u snědeného krámu.

    Mimochodem díky za tip, při nějaké dohledné návštěvě Prahy ho otestuju;)

    OdpovědětVymazat
  2. Ehm...jehneci, losos a slavky...to bych mohla jist porad...Kolik ze je hodin? Ano, cas obeda si blizi..:))P.

    OdpovědětVymazat
  3. Tak, jak si čtu, mohli by jste napsat gastronomického průvodce, českých restaurací!(ale i z vašich cest)Netuším, že by to tu někdo zmapoval, jako např ve Fr. Člověku by to ušetřilo často, čas i peníze:-D

    OdpovědětVymazat
  4. Hmmm, parádní! Po výstavě Tak pravil LaChapelle v Rudolfinu muselo hodně vyhládnout. Nemohli jste si vybrat lepší místo, kde se nabaštit. Půjdu ve Vašich šlépějích ;-)

    OdpovědětVymazat
  5. Vypadá to skvěle, i když tolik rybiny naráz bych asi "nedala". Zato dezertíky, mňami.

    OdpovědětVymazat
  6. Díky všem za komentáře....ani se na ty fotky nemůžu podívat, hned se mi začnou sbíhat sliny:)

    OdpovědětVymazat

Oblíbené příspěvky