neděle 17. června 2012

Dětská party

     O víkendu jsme absolvovali oslavu  třetích narozenin syna našich přátel. 
Tyhle dětské oslavy nemusíme. Děti nemáme a cizí děti mi upřímně řečeno většinou (až na vyjímky) lezou na nervy. Ale tentokrát to bylo trochu jinak. Najednou je všem těm dětem o něco víc, od novorozenců a ležáků, které jen pláčí, nebo spí a v nejlepším případě slintají na maminčino rameno se pomalu transformovali do fajn věku předškolních capartů s kterými se dá mluvit,  leccos se jim dá vysvětlit (a oni občas i poslechnou), ale hlavně je s nimi sranda. 
Najednou mi pozorování dětských radovánek a poslouchání jejich naprosto geniálních rozhovorů přišlo jako dobrá zábava. Čtyřletá dcera jednoho z našich kamarádů přiběhla za tatínkem, že má žízen. Tatínek jí nalil limonádu, posadil si jí na klín a pyšně se jí před námi ptá: "Řekni Lucinko, jakej je tatínek?" Lucinka se zamyslela a pak povídá: "Teplej".  Odpověď měla pochopitelně znít - hodnej, ale Lucinka se zrovna hřála v tatínkovo náručí, tak že mu, chudákovi, dala nálepku, kterou mu ještě párkrát s radostí připomeneme:-). 
Oslavenec si to užil, chodil mezi námi s úsměvem od ucha k uchu. Celá akce se povedla a já si jí (také díky láhvi červeného, kterou jsem zásluhou pobídek paní domu během odpoledne a včera zhltla) opravdu užila. 
Zakončili ji tak mohutné blesky, které nádherně osvětlovaly oblohu v tak krátkých intervalech, že bylo téměř nemožné je nevyfotit, mě se to ale bohužel podařilo:-)






















8 komentářů:

  1. Jojo, čím starší tím vtipnější :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No někdy jsou to neuvěřitelný "hlody", zrovna dneska nějaká malá holčička, co byla v obchodě nakupovat s maminkou říká paní pokladní: "vy máte nějaký děravý ruce". Nevim při jaké přiležitosti jí to řekla, ale od sotva tříletého caparta je to prostě odzbrojující:) Pani pokladní zkoprněla, ale pak se začala smát na celé kolo....myslím, že se mamince ulevilo:)
      Díky za komentář Báro a hezký večer.

      Vymazat
  2. Velmi pěkné snímky,bezprostřední, je krásné vidět když si děti hrají :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju Sonio. Bylo fajn je pozorovat, samotnou mě překvapilo, jak mě bavilo je sledovat a hlavně poslouchat:)
      Přeju pěkný večer.

      Vymazat
  3. Nadarmo není rčení, "pravda z úst dítěte":-))) Tahle byla velice výstižná. Za ta léta a hordu dětí, máme v archivu také, několik nezapomenutelných výroků:-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak přidej něco k dobru Lezarts, ať se pobavíme:)
      Díky za komentář, pěkný večer.

      Vymazat
  4. moc pěkné fotky. :)

    děti miluju, hlavně tu jejich upřímnost a naivnost. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, přesně řečeno. Jsou to malí šprýmaři:)
      Díky za komentář a přeju pěkný večer.

      Vymazat

Oblíbené příspěvky