pondělí 18. června 2012

Kostel sv. Bartoloměje

     Nedávno byla v Teplicích otevřena africká restaurace s názvem Mama Africa, která má na repertoáru především subsaharskou kuchyni. Když jsme se to dozvěděli, hned jsme tam zašli na oběd, jelikož co se týče dobrých restaurací, je to tady u nás tak trochu nuda, nuda, šeď, šeď:-)
Plantejny byly trochu vysušené, ale sumec se povedl a manželovi  jeho hovězí špízy v arašídové krustě moc chutnaly, tak že si svou návštěvu zopakoval vícekrát (narozdíl ode mě, jelikož já jako zaměstnanec musím dodržovat třicetiminutovou pauzu na oběd, tak že déle než hodinu tam být nemůžu, zatímco manžel jako pan podnikatel si může siestu natáhnout i na několik hodin).
     Cestou z restaurace jsem vyfotila další naši (tedy Teplickou) církevní stavbu. Je to kostel sv. Bartoloměje z poloviny 19. století. Koncem devadesátých let minulého století tu byly pořádány technoparty. Teď kostel stojí ladem a nevyužívá se. Na webu sakralnipamatky.cz jsem si přečetla velice výstižný popis současné situace: "Kostel momentálně patří lokálně proslulému majiteli realit, což spolu s celkovou úrovní památkové péče ve městě nedává velkou jistotu o jeho budoucím osudu."  Škoda tak krásné stavby. 




2 komentáře:

  1. Mám asi mezeru ve vzdělání, ale, jak kostel může patřit soukromníkovi? Nebo je to církevní makléřská kancelář???:-D.Ale, kdybych na něj měla hned bych koupila:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ....koupil ho, nevím jeslti od církve, nebo od státu. Měl s ním asi nějaký podnikatelský záměr, který se mu nevydařil (respektive jeho podnikatelský záměr je zkoupit celé Teplice:-)
      Je to pěkná stavba, taky bych si klidně dokázala představit že bych v něm bydlela:-)

      Vymazat

Oblíbené příspěvky