neděle 22. července 2012

Amaretka, moje nová láska

     Měla jsem snahu přivézt z Itálie nějakou typicky italskou pochoutku na ochutnání kolegům do práce. Objevili jsme něco s názvem Amarettes Virginia a jelikož to bylo "made in Italy" a manžel říkal že to zná, že je to moc dobré, tak jsme to koupili. Jedno balení pro naše a jedno do práce. Jenomže když jsem po dovolené šla první den do práce, tak jsem amaretky zapomněla doma, druhý i třetí den také a čtvrtý den se pocit zbytečnosti takového opožděného dárku a zvědavosti jak takové amaretky chutnají spojil v nějakou mě neznámou sílu, která balíček otevřela, udělala kávu a přinutila mě tři kousky ochutnat. Od té doby si dávám každý večer ke kávě jednu až dvě amaretky a děsím se momentu kdy mi dojdou.
     Amaretky jsou cukroví s mandlovým likérem. Navrchu pevné až tvrdé, ale uvnitř křehké. Miluji je. A Amaretti Virginia jsou obzvláště lahodné. Někdy si je i namočím do kávy. Amaretky jsou moje nová láska:-). Jestli má někdo tip, kde se u nás dají koupit, tak sem s ním. Díky předem.

9 komentářů:

  1. závislost je strašná věc, ani ochutnat bych je nechtěla :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdybych věděla jak to dopadne, raději bych je rozdala sousedům:-)))

      Vymazat
  2. Mňam.. a už je to tu zas - vždycky, když na nějakém blogu narazím na nějaké dobře vypadající jídlo či pochutinu, začnou se mi sbíhat sliny. :D Dnes to přišlo z nečekané strany... ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Z nečekané strany? Já myslím, že jsme největší mlsouni na světě, tak že přesto že náš blog není zaměřený na jídlo, tak jsme minimálně fanoušci jídla:-)
      Díky za komentář.

      Vymazat
  3. Právě jsem dosnídala - vydatně, ale přesto bych si jednu amaretku dala. Nicméně jsem se pousmála, jak jste zapomínala - to je prostě klasika, i já toto znám ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No to se tak někdy schumelí, že jo:-)
      Díky za komentář Petro.

      Vymazat
  4. Tak teda - tohle bych ještě taky měla vyzkoušet, než se z tý Itálie odstěhuju. Ale problém je, že co kraj, to jiné typické mlsání. Tady v Toskánsku jsou to například tvrdé mandlové sušenky, které se namáčejí do alkoholu (jakési sladší víno) a ty musím pravidelně vozit své mamce. Může se po nich utlouct:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo jo, ty tvrdé sušenky znám, ale ty se opravdu musí namáčet, ty jsou hodně tvrdé. Ale tyhle Amaretky, to je uvnitř křehké a lahodné, to určitě vyzkoušej.
      Nejsem si jistá jestli jsme je koupili v Toskánsku nebo Lombardii.
      Díky za komentář Lucie:)

      Vymazat

Oblíbené příspěvky