čtvrtek 24. října 2013

Cesta za sýrem a dál.....

    Včera jsem se vrátila z krátké služební cesty do Leeuwardenu v Holandsku. O tomto městečku jsem se tu už jednou zmínila. Jelikož tam jezdíme s kolegy poměrně často, už jsme si tam našli skvělý krámek, kde se dá koupit snad sto druhů sýra a všechny je tam možné také ochutnat.  A já ochutnávám moc ráda. Oblíbila jsem si kozí sýr s fíkovým chutney. Ale abych byla upřímná, v podstatě jsem tu nenarazila na sýr, který by mi nechutnal. A samozřejmě jsou tu k mání i sýrové doplňky, jako víno, olivy, různé druhy krekrů, široká škála oříšku a další nezbytnosti.
http://www.iamexpat.nl
                                           
     Další dobrota, kterou jsem si zde oblíbila, je něco, co osobně nazývám "holandská vafle". Jsou to takové kulaté oplatky spojené sirupem či karamelem, které si místní pokládají na hrnek s horkou kávou a nechávají je tak změknout. Jsou výborné a velmi syté.

http://daelmans-stroopwafel.blogspot.cz/


     Do třetice je to zase sladkost a tentokrát je to vážně bomba. Mandlové, nebo chcete-li marcipánové bochánky. To už je tedy opravdu sladká nálož. Křehké a jemné, uvnitř božsky vláčné. Naprosto mě uchvátily. Vřele doporučuji.

http://www.123rf.com
       
                              
     Na závěr ještě pár obrázků z mé poslední služební cesty. Jak je vidět, když jde o jídlo, tak se tedy neošidím:-)
























Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené příspěvky