sobota 26. října 2013

Gastro food fest

     Hned po tom, co jsme dopoledne odvolili, (a teď už víme, že jsme si vyvolili necelých 12%) jeli jsme do Litoměřic, kde se, v areálu výstaviště Zahrady Čech, konal první ročník gastro festivalu nazvaného prostě Gastro Food Fest.
     Jelikož sluníčko pěkně svítilo i hřálo, bylo celkem příjemné procházet se mezi stánky prodejců a ochutnávat. Koncept festivalu byl nápadně podobný Prague Food Festivalu. Krom degustačních porcí či celých menu ve stáncích jednotlivých vystavovatelů, organizátoři nabízeli také kurzy vaření, kuchařské show, degustace vín, prezentace baristů i další doprovodný porogram. V areálu se nakupovalo za  pětadvacetikorunové místní stravenky, tzv Liťáky, které se prodávali v sadách po deseti kusech. Zde tedy naprostá kopie s Prague Food Festivalem (a jeho Grandy), a to nejen v systému placení, ale také cenami, nicméně kvalita bohužel již tak srovnatelná nebyla....zkrátka severní Čechy nejsou Praha.


     Ovšem mufloní hřbet upravený sous vide s kaštanovým puré a jeřabinovou omáčkou z vinárny Hrad v Litoměřicích neměl chybu. Také v másle pečený brambor z udírny s lanýžem a kachními játry "Foie gras" z restaurace Větruše z Ústí nad Labem nám velmi chutnal. Nevynechali jsme ani libanonskou restauraci klubu cestovatelů a ochutnali jejich maxi saranče. Ve vinném pavilonu jsme si pak při soukromé degustaci vín ve stánku společnosti Languedoc poslechli super cimbálovku a nakoupili vína skoro za tisícovku (ovšem za pár stovek jsme toho při neoficiální degustaci vypili). Ne všichni byli takoví nadšenci jako pán z Languedocu, ale potkali jsme tu pár skutečných zapálenců, kteří nám rádi dali ochutnat a o svém produktu dokázali zaujatě přenášet. Takoví podnikatelé nás vždy potěší.



     Zítra budeme mít jistě báječný oběd z velkého kusu chlazeného Amura, kterého jsme si tu koupili. Teď ještě vymyslet nějaký recept.....a uvařit. Už se těším.



2 komentáře:

  1. Extra odměna, po nelehkých volbách:-)! A k volbě vína, lze jenom poblahopřát:-D Snad nezklame!!! (snad to je dobrý ročník!)

    OdpovědětVymazat
  2. Tak já zrovna když se něco jednou konalo u nás v Litoměřicích byla ve Vídni...no třeba příští rok :) Jinak příště doporučuji i prohlídku města, máme to tu docela pěkné :)

    OdpovědětVymazat

Oblíbené příspěvky