úterý 19. června 2012

Letní večeře

     Co si představíte pod pojmem lehká letní večeře? Já přesně tohle: různé druhy salátů, okurka, paprika, rajčata, buffalo mozzarella, kuřecí prso a pražené piniové oříšky, všechno zalité domácí zálivkou připravenou z panenského olivového oleje a hmoždířem rozmělněných lístků bazalky, šťávy z limetky, zázvoru a soli. Voilá, moje dnešní večeře.
Tohle jíme v létě nejraději, pochopitelně v různých obměnách: s tuňákem a vejcem, s fazolemi, s krevetkami, sýrem, chřestem, nebo třeba se šunkou. K takovému lehkému salátu s čerstvou bagetkou nebou toustem se skvěle hodí perlivé růžové víno, ledový mátový čaj, nebo střik......Dali by jste si?  Nebo si dáváte něco lepšího? Co to je? 

17 komentářů:

  1. Tohle je i moje oblíbená varianta večeře.
    Hezký večer
    Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za komentář Jani. Myslím, že čerstvý salátek nikoho neurazí:)

      Vymazat
  2. mňam mňam, tohle taky můžeme. Salátky na milión způsobů. Včera jsem zrovna vařila maso se zeleninou podle Apetitu, a taky bodlo. Dalo se to i studené! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Často vaříš podle Apetitu, že Binno? Já se jím někdy taky nechávám inspirovat, ale jednou jsem přímo použila jeden recept na dezert (myslím, že to bylo něco jako ovocné tiramisu), ale vůbec se to nepovedlo. Od té doby radši recepty upravuji podle svého tradičního způsobu "přiměřeně, přiměřeně"
      Díky z komentář a hezký večer.

      Vymazat
  3. Tak to je přesně večeře, co se hodí pro tyto horké dny,příjemné vitamínové osvěžení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dnes jsem si udělala variantu: salát Caprese....výborná.
      Díky za komentář Sonio.

      Vymazat
  4. Hm, zrovna vcera jsem hledala nejaky recept na lehkou veceri, nasla jsem jich hodne ale lehke spise dle vyroby nez traveni. Salaty a grilovani je i nas osvedcena klasiky. Hezky den, Katerina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Grilování...to je blaho že? Manžel k tomu dělá různé výborné přílohy. Nejraději mám sladkopálivý salát z červené cibule.
      A pochopitelně zeleninka.
      Díky za komentář Kateřino a přeju pěkný večer.

      Vymazat
  5. Tak to je báječné, pastva pro oči i žaludek. ;)

    OdpovědětVymazat
  6. Přesně tohle! Mňam. Tak a teď jsem dostala hlad....nebo chuť?! Hezký den Čára .)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že jsem tě navnadila....tak dobrou chuť.
      Díky za komentář Čáro a přeju pěkný večer:)

      Vymazat
  7. Tak tohle je večeře podle mého gusta - salátuji ve spoustě variant, moji chlapi milují těstovinové a v poslední době i s vařenou čočkou. Když je k tomu kousek masa z grilu (nebo zeleninky), o to líp :o)
    Zaujal mě ten zázvor - miluju ho, ale do zálivky jsem ho nikdy nedávala, ráda vyzkouším.
    Příjemný den, moc zdravím Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hmm, salátek s vařenou čočkou, to zní opravdu dobře.
      Trocha strouhaného zázvoru tu zálivku tak příjemně "nakopne", doporučuji vyzkoušet:)
      Díky za komentář a přeju příjemný večer.

      Vymazat
  8. Ha, na takové saláty mívám chutě až na podzim, uplně to kazím :) nedávno jsem měla bulgur+pečený květák+rajče a naprosto se přejedla, asi bych neměla jíst celý květák najednou :_)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hmm, pečený květák s bulgurem a rajčetem.....no to zní dobře. A to ten květák upečeš až po povaření, nebo rovnou?
      Já mám tyhle lehký jídla moc ráda.....třeba kuskusem bych se mohla cpát od rána do večera:)
      Díky za komentář a pěkný večer.

      Vymazat

Oblíbené příspěvky