sobota 10. března 2012

Na Stodolci - restaurace na severu

     Restauraci Na Stodolci v Dolní Chřibské jsem objevila na Scuku pana Cuketky, kde hledám často inspiraci. Poobjedvali jsme tady asi před týdnem, při našem výletu do severního cípu naší země, do Varnsdorfu.  Restaurace je na krásném místě, obklopená přírodou. Hned vedle jsou stáje a pořádají se tam vyjížďky na koních. Nejedná se vlastně jen o restauraci, ale i penzion, tak že se zde můžete i ubytovat, když vás Svijanské řezané zmůže. Prostředí je příjemné a do krajiny výborně zapadá. Obsluha byla milá a opravdu rychlá.


Lístek jednoduchý, nekomplikovaný,  jen pár vyvážených jídel, řada z nich je v BIO kvalitě. V lístku jsou také označeni dodavatelé surovin. Víte tedy přesně odkud je maso, které právě jíte, sýry i med na dezerty.
     Na začátek jsem si dali výbornou kuřecí polévku s domácími nudličkami. Byla skvělá, jen trochu příliš jemná, řekněme málo výrazná, ale nudličky byly jak od babičky.
Jako druhý chod jsem si dala Jehněčí kolínko na rozmarýnu se špenátem a bramborovými špalíčky. Jídlo bylo vynikající, rozmarýnu možná trochu moc, ale to mi vyhovuje. Navíc s pečeným česnekem a ten přímo miluju. Ale mělo to jednu malou chybu. Šťáva z masa byla příliš silná a zřejmě proto i tolik slaná. Kdyby byla jako příloha například kaše, nebo něco co by šťávu vstřebalo a její slanost rozptýlilo, bylo by to lepší než menší obdoba bramborových knedlíků, ať už byly jakkoli dobré.
Manžel si dal hovězí líčka na víně a  kořenové zelenině. Tohle jídlo nemělo jedinou chybičku. Prý to byla jedna z nejlepších líček, která kdy manžel ochutnal. Jemné, ale výrazné, maso měkké. Prostě super.
     Bohužel jsme se natolik "napucli" že na dezert už nedošlo a to byla asi chyba jelikož lívanečky s borůvkami mi připadali jako naprosto dokonalá tečka. Tak snad příště.
V poměru cena - výkon můžeme restauraci Na Stodolci rozhodně doporučit. Když budete mít cestu do tohoto koutu naší země, rozhodně se stavte, i kdyby jste si měli zajet. Nejen restaurace, ale i okolí stojí za návštěvu.

4 komentáře:

  1. Úplně jsem dostala chuť na něco dobrého. Pěkné.

    OdpovědětVymazat
  2. Stodolec mi chybí! Ale vypadá to, že příští týden bychom měli jet do terénu do oblasti Českého Švýcarska, tak doufám, že se tam podíváme. :) Mňam :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak jsme tu včera skutečně večeřeli. :) Hovězí líčka i gulášová polívka byly super, ale nejlepší mi přišel zeleninový salát s grilovaným kozím sýrem. Fakt dobrota. Bohužel na dezert nám taky místo nezbylo. :) Pěkný den, L.

      Vymazat
    2. ...Tak a teď nebudu mít klid, dokud ten salát s grilovaným kozím sýrem neochutnám:))) To musela být bašta.
      Hlavně že jste si "pošmákly".

      Vymazat

Oblíbené příspěvky