K narozeninám jsem dostala tenhle geniálně jednoduchý kávovar Bialetti Moka Express. Měli jsme možnost vyzkoušet si ho už před časem v Římě a od té doby jsem si ho přála. Nejen že je to nekomplikované udělátko, které zvládnu hravě obsloužit i já, ale navíc umí opravdu skvělou kávu. Už teď jsem si ho zamilovala, zvlášť když použiju výbornou ručně zpracovanou Arabicu dovezenou z Dominikánské republiky.
Další náš oblíbený způsob přípravy kávy, je ten Kambodžský (nebo Vietnamský). Pochopitelně také s použitím té správné kávy. Káva se napěchuje do vrchního sítka, které se zalije vroucí vodou a vznikne takový jednoduchý překapávač. Do této kávy se ovšem místo obyčejného mléka, používá husté slazené mléko (například Salko).
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Oblíbené příspěvky
-
Ravenna je město v oblasti Emilia Romagna, které je známé tím, že v něm zemřel Dante, poté co byl vyhnán z Florencie (je zde pochován) ...
-
Letenky na dovolenou jsou zakoupeny a nám teď nezbývá než se půl roku těšit, plánovat a připravovat naše vánoční dobrodružství. Tentokr...
-
Letos jsem se rozhodli zajet si na předvánoční trhy do Vídně. Znamenalo to ale nechat naše nové spolubydlící (Matýska a Piškota) doma ...
-
Minulé prázdniny jsme si vyrazili na dovolenou do Itálie. Mimo jiné jsme tu navštívili město Ravenna , které je známe nejkrásnějšími m...
-
Hned po tom, co jsme dopoledne odvolili, (a teď už víme, že jsme si vyvolili necelých 12%) jeli jsme do Litoměřic, kde se, v areálu výs...
Tak koukám, máme další společnou lásku - kávovary Bianetti mám už dva, nemůžu si je vynachválit (pochopitelně v kombinaci s kvalitní kávou). Je to takové italské národní stříbro http://www.bialetti.it/ :))
OdpovědětVymazatPrávě si tady jednu dávám, přeju hezká večer.
Helena
Díky za komentář Heleno. Taky sedím u kávičky. Je to prostě nejlepší relax::)))
VymazatKrásný obrázek. Miluji kávu.
OdpovědětVymazatBez ranní (odpolední a večerní) kávy by nemohl proběhnout žádný můj den. Kávovar ale pořád řeším, nenarazila jsem doteď na ten správný. Možná, že už ale vím...Bianetti? ;-)
OdpovědětVymazatVivi
Priznám sa, ja som kávový "barbar", pretože môj kávovar už roky odpočíva v skrinke a kupujem si len "nesku". Tá musí byť s mliekom, ale bez cukru. Začala som ju piť z dôvodu vysokého tlaku a nahovárala som si, že táto mi toľko neuškodí. Práve som sa nedávno trošku pochytila s jedným známym, ktorému som tvrdila, že najlepší druh kávy je arabica, no on ma presviedčal o robuste. Tak ako to je?
OdpovědětVymazatJá také "neskou" nepohrdnu, je to přecijen nejjednodší.
VymazatMy s manželem upřednostňujeme Arabicu. Je jemnější, není hořká.
Přidávám úryvek z www.druhykavy.cz kde vám dávají za pravdu:
"Základním rozdílem mezi Arabikou a Robustou je kvalita. Nejkvalitnější kávy jsou pouze z Arabiky. Káva Robusta má kvalitu mnohem nižší, než Arabika, a nejen z tohoto důvodu je levnější. Kávová zrna z Robusty jsou také výrazně hořčí a nemají tak výraznou a příjemnou chuť ani aroma."
Kávičku můžu, i když teď ji omezuju, ale v bývalé práci jsme dostali Nespresso, tam jsem si pochutnala na kde čem, z kapslí, no, to je takový kompromis. Mno, ale nad klasického turka u babičky na zahradě v létě, nemá nic. :) (PS: jojo, salko, to jsem nedávno vypila i bez kafe, jako dezert. :D :D :D)
OdpovědětVymazatJé Binno ty jsi mě pobavila...to jsi musela být řádně naslazená, co?:)
VymazatNo já turka moc nemůžu, nějak mi nedělá dobře na žaludek, ale dřív jsem ho pila. Díky za komentář a hezkou neděli.
Já dřív vypila kdeco, ale teď jsem si navykla na maličké espresso bez mléka a s troškou cukru. Italská inspirace. A základem je kvalitní čertvě pražená káva. Mňam:)
OdpovědětVymazatTakhle přesně si dává kávu můj manžel. Já všechno střihnu mlékem:)
VymazatAle ta čerstvě pražená káva, to máte pravdu, to je prostě povinnost.
Až sem ta káva voní!Stará dobrá, osvědčená "udělátka " na kávu. Taky u nás kdysi sloužila. Káva, u nás je první ranní společnicí, ovšem já nedám dopustit během dne na capuccino a přístroj Delonghi:-D Holt věkem člověk zpohodlní!A pak mimo domov nejlepší káva v kavárně "U Madony", zde je snad nejlepší kafe na světě, mají dodávky kávy od malých pěstitelů.(Mamakafe v Praze ve Vodičkové ul.)
OdpovědětVymazatMamacoffee vypadá parádně, koukám na jejich stránky a dostávám chuť na kávičku. A kde je kavárna "U Madony", že bychom se zastavili?:)
VymazatTa je v Českém Brodě, možná trochu z ruky? Jinnak najdete odkaz na mém blogu v levém sloupci.
VymazatPřeji pohodu s dobrou kávou. Mamacoffee, jen doporučuji.
V Českém Brodě, odkaz je na mém blogu v levém sloupci. A Mamacoffee, jen doporučuji.
VymazatPřeji pohodu u kávy:-)
miluju moka konvičky! my taky máme, jen teda z obyčejného supráče (ale španělského, aspoň=)); navíc jsem teď začala pracovat v kavárně, takže kdybyste potřebovali poradit s hrubostí namletí atd., jsem tady, hihi!
OdpovědětVymazatNevím, nevím jestli bych zvládla dělat v kavárně....asi bych se pořád vozila na kofeinovém koníčku:)))
VymazatPozor, 60 káv denně - to je již smrtelná dávka kofeinu.
Ale myslím, že je dobrý znát někoho, kdo to umí správně namlýt.....tak že kde se máme stavit na kafčo?:-)
Hm, vůně kávy mne přitáhla až sem. Přiznám se, že jsem rozmazlená co se týče přípravy, šup kapsle a výborné presso (samozřejmě bez cukru a mléka) je na světě. Taky byly doby, kdy jsem se piplala s kávou - ne tedy v konvičce, ale v klasickém pákovém - a bavilo mě to. Jenže pak když přišla návštěva, stála jsem u toho a dělala jedno za druhým pořád dokola. Tak teď podvádím s kapslema. No, většinou to aspoň vynahrazuju prezentací:))
OdpovědětVymazatTaky děláte taková ta srdíčka ze skořice a kytičky z kávové pěny? To se mi moc líbí, ale nemám tu trpělivost:)))
VymazatV Českém Brodě, odkaz je na mém blogu v levém sloupci. A Mamacoffee, jen doporučuji.
OdpovědětVymazatPřeji pohodu u kávy:-)